Leverpostei


Ingredienser

  • 500 g kyllinglever
  • 2 stk egg
  • 1 dl smør
  • 1 stk løk
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 100 g bacon
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kanel
  • 1 ts muskat
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • ønsket mengde purre

Tid

min


Antall porsjoner

40



Oppskriften kommer fra Linn Spets


Slik gjør du

Bland alt sammen i en foodprocessor og hell i ønsket form. Stek på 160 grader i opp til 1,5 time avhengig av hvor store former du bruker. Jeg steker mine i 4 små former i aluminium i rundt 1 time, men beregn 1,5 time om du har hele røra i en smurt brødform.
Posteien egner seg godt til frysing, så her kan du lage masse på en gang og fryse ned til senere.

 

leverpostei linn spets.jpg

 

Visste du at?

.... Hvis du ikke tåler melkeprotein fra smør så kan du erstatte smøret med ghee eller smaksnøytral kokosolje


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1732,6 kcal
Proteiner 128,6 proteiner
Fett 127,2 gram
Karbohydrater 16,6 gram
Kostfiber 0,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 43,31 kcal
Proteiner 3,22 proteiner
Fett 3,18 gram
Karbohydrater 0,42 gram
Kostfiber 0 gram