Nøttepanert torsk m/ brokkoli


Ingredienser

  • 800 g Torskefilet, uten skinn og ben
  • 3 ss Frisk koriander
  • 1 dl Grovhakkede cashewnøtter
  • 1 ts Sort pepper
  • 1 stk Brokkolibunt

Tid

40 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Del brokkoli og stilk i fine buketter. Vask dem godt hvis ikke de er økologiske.  Fyll bunnen i en kjele med vann, 1 ts salt og 1 ss smør. Kok opp, legg i brokkoli og sett på lokk. Pass på at ikke alt vannet koker bort, da vil brokkolien brenne seg fast.

 

Skjær torsk i stykker som er ca. 3 cm bred og dryss over litt salt. Grovhakk mandler og finhakk koriander. 

Bland nøtter, eventuelt tilsett  litt koriander og pepper. 

 

Vend torsken i nøtteblandingen. Stek den i olje eller smør  i ca. 3 minutter.

 

Visste du at?

....Server retten gjerne sammen med ekstra grønnsaker, blomkålmos eller søtpotetmos. Bruk stekeskyen som saus. Aioli eller chilimajones smaker fortreffelig til!


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1055,8 kcal
Proteiner 166,8 proteiner
Fett 32,2 gram
Karbohydrater 18 gram
Pr. porsjon
Kalorier 263,95 kcal
Proteiner 41,7 proteiner
Fett 8,05 gram
Karbohydrater 4,5 gram