Nøttesmør


Ingredienser

  • 200 g Nøtter
  • Smaksnøytral olje, f. eks kokosolje uten smak eller kaldpresset rapsolje
  • 1 dryss Havsalt
  • 1 Kaneldryss
  • 1 dryss sukrin melis (Kan droppes)

Tid

30 min


Slik gjør du

Nøttesmør kan du enkelt lage selv av alle typer nøtter.

 

Rist ønsket mengde nøtter lett i stekeovnen. For eksempel 200 gram, på ca 100 grader. (Det blir mest smak av ristede nøtter. Men du kan også bruke dem rå hvis du vil det) 

 

Ta de varme nøttene over i blender / stavmixer og kjør alt til det er helt finmalt. Deretter tilsettes kaldpresset olje /smør lit og litt til knivbladet går rundt. Kjøres til smøret har en jevn og fin konsistens.

 

Tilsett litt salt og sukrinmelis. eventuelt et bitte lite kaneldryss. Smak deg frem.

 

Nøttesmør holder seg flere uker i kjøleskapet, men pass på at nøttemassen er dekket av et lag med olje, da holder den seg enda bedre. 

 

Tips! Paranøtter trenger ikke å tilsettes olje /smør. De slipper så mye olje at smøret blir flytende uten ekstra fett.

Det er fantastisk med pistasjsmør. Mandelsmør er godt, mens hjemmelagd peanøttsmør ikke er like nydelig. 

 

Visste du at?

.... Nøttesmør gir saftig bakst, er godt i forskjellig kakefyll, som kakefyll sammen med bær for eksempel, eller som pålegg. Husk bare på at det er næringsrik mat som kanskje ikke metter så mye, så vær litt bevisst på mengden. 

Vil du få våre supre tips som hjelper deg med å bli kvitt søtsug? Meld deg på vårt nyhetsbrev og få vår guide, i bunnen av siden: 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift