Ostekake


Ingredienser

  • 2 stk pk rød gele
  • 3 dl fløte
  • 200 g kremost
  • 100 g peanøtter
  • 150 g mandler
  • 3 dl seter rømme
  • 125 g smeltet smør
  • 1 ss tagatesse

Tid

60 min


Antall porsjoner

16


Slik gjør du

Kok opp sukkerfri gele med halv vann mengde, og avkjøl. Du kan bruke sukkerfri gele fra Eldorado, eller lage din egen av bærsaft fra tinte bær, søtning og gelatin. I denne oppskriften ble det brukt Eldorado.

 

Lag bunnen: Kjør mandler og nøtter i stavmixer og bland med mykt smør, og sett i kjøleskap.

 

Pisk sammen kremost og rømme. Pisk kremfløte og bland forsiktig inn. Når geleen er avkjølt pisker du den også varsomt inn. Legg fyllet på kakebunnen og sett kaldt i noen timer, eller en stund i frysen.

 

Lag så en ny pakke gele med halv mengde vann og avkjøl. Bre den over ostemassen når denne er stiv. Sett kaldt igjen til geleen er stiv.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 5048,3 kcal
Proteiner 82,2 proteiner
Fett 176,8 gram
Karbohydrater 56,6 gram
Kostfiber 28,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 315,52 kcal
Proteiner 5,14 proteiner
Fett 11,05 gram
Karbohydrater 3,54 gram
Kostfiber 1,79 gram