Ostepopsaus


Ingredienser

  • 75 g Rå cashewnøtter
  • 2.5 dl Kokende vann
  • 1 ss Ghee (eller smeltet smør)
  • 1 ss Næringsgjær (Kan droppes)
  • 1 ts Paprika pulver
  • 1 ts Løkpulver
  • 0.25 ts Sennepspulver
  • 0.5 ts Havsalt
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel
  • Et lite dryss gurkemeie (For farge)
  • 2 ss Majones
  • Noen få dråper risvinseddik eller asiatisk fiskesaus

Tid

15 min


Antall porsjoner

10



Oppskriften kommer fra https://kristinkoker.com/2013/10/06/ostesaus-til-pizza/


Slik gjør du

Kjør cashewnøttene til et fint pulver i foodprocessor. Rør ut Johannesbrødkjernemel i litt av det kokende vannet, slik at det løser seg greit opp. Hell i resten av det kokende vannet og kjør blandingen til den ligner på fløte. Ha i alle ingrediensene utenom majones og fiskesaus/ eddik i ei lita gryte. 

Rør under oppvarming til sausen tykner og blir seig. Ta så gryta av plata og rør inn majones og fiskesaus/ eddik.

 

Bruk en gaffel for å ringle sausen over fyllet.

 

Tips! Johannesbrødkjernemel er et naturlig tykningsmiddel. Fås på helsekost. 

Tips!! Hvis du vil ha en sterk ostesaus så kan du tilsette chili flak etter smak. 

 

Visste du at?

.... Denne sausen smaker helt nydelig og er et godt alternativ for deg som ikke spiser ost. Ostesmaken forsterkes av næringsgjær som du får kjøpt på helsekost. Denne kan du også bruke på egenhånd for å få en nøtte/ osteaktig smak. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 815,6 kcal
Proteiner 18,8 proteiner
Fett 57,5 gram
Karbohydrater 24,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 81,56 kcal
Proteiner 1,88 proteiner
Fett 5,75 gram
Karbohydrater 2,43 gram