Ostesuffle'


Ingredienser

  • 4 stk Egg
  • 60 g Smør
  • 120 g Ost
  • Krydder:
  • 1 ts Paprika
  • 1 ts løkpulver
  • 0.5 ts knuste gule sennepsfrø
  • 0.5 ts Chilipulver
  • Hvitløkskrydder etter smak

Tid

35 min


Antall porsjoner

3


Slik gjør du

Start med å lage ostesaus. Det er viktig at du bruker svak varme og rører ofte i gryta. Du vil ikke at eggene skal stivne.

 

Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pisk så eggeplommene sammen i en kald gryte. Kutt smøret i små terninger slik at det smelter raskt. Bland smøret i eggemassen og varm opp forsiktig, på svak varme. 

 

Kutt osten i terninger eller riv den på et rivjern. Når smør og egg har smeltet sammen tilsetter du osten. I denne oppskriften er det brukt Norvegia. Rør hele tiden. Mens osten smelter tilsetter du krydder og rører inn vann, 1 ss om gangen til du får en jevn, fyldig og fin saus. 

Stivpisk så eggehvitene. 

 

Bland ostesausen forsiktig inn i eggehvitene, så du ikke pisker ut lufta av blandingen. Når den er blandet akkurat nok heller du den over i en form som rommer 2 liter. 

 

Stek på 200 grader i ca 20 minutt + 5. De siste 5 minuttene har du døren til komfyren åpen.

 

Tips! Steketiden kan variere noe fra ovn til ovn, så følg med. 

 

Serveres sammen med salat og en syrlig vinaigrette. Litt hakkede cashwnøtter til garnityr gjør susen! 

Enkel Vinaigrette oppskrift:

  • 6 ss god økologisk, kaldpresset olivenolje
  • 2 ss syre (F.eks hvitvinseddik, sitron, lime eller annen eddik
  • 1 ts Dijon Sennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukkererstatning eller en dråpe stevia

For best resultat blander du syre og eddik først, så blander du inn oljen. Smak til med krydder og urter etter smak.

 

 

Visste du at?

....Uten salat og vinaigrette så passer denne retten utmerket på "eggfaste"


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1179 kcal
Proteiner 60,3 proteiner
Fett 103,8 gram
Karbohydrater 1,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 393 kcal
Proteiner 20,1 proteiner
Fett 34,6 gram
Karbohydrater 0,43 gram