Pai favoritt


Ingredienser

  • 1 stk pk kjøttdeig
  • 1 stk pk bacon
  • Smør til å steke med (rikelig)
  • 1.5 stk stor løk i tynne skiver
  • topping:
  • 1 stk boks snøfrisk m/dill1
  • 1 stk boks cottage cheese
  • revet ost
  • paideig:
  • 125 g mykt smør
  • 100 g mandelmel
  • 2 dl pofiber
  • 1 stk egg
  • salt

Tid

40 min


Antall porsjoner

6


Slik gjør du

Lag bunnen først: 

 

Bland mel og salt, kna inn smør og tilsett egget. Se an konsistensen om den er passe myk og grei og trykke ut. Hvis den er for myk kan du ta i litt mer mandel mel. Stek paibunnen  på 225 grader i ca 10 min.

 

Lag fyll:

Stek kjøttdeig og bacon sammen. Stek løken myk,for seg selv, i rikelig med smør.

 

Osteblanding: Bland Cottage Cheese og Snøfrisk for seg selv i en bolle.

 

Når paibunnen er stekt legger du på kjøttfyll, løk og osteblandingen.  Det er også godt med litt revet ost helt på toppen.  Hvis ikke du vil ha på dette så kan du strø over litt finhakket dill og gressløk rett før servering. 

 

Stekes ca 20 minutt eller til osten er fint gratinert. 

 

Tips! Denne paien er også god kald!

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4073,6 kcal
Proteiner 177,1 proteiner
Fett 348 gram
Karbohydrater 48,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 678,93 kcal
Proteiner 29,52 proteiner
Fett 58 gram
Karbohydrater 8,15 gram