Pavlova/ lemoncurd og kokoskrem


Ingredienser

  • 120 g sitronsaft
  • 4 stk eggeplommer
  • 4 ss fibersirup clear
  • 3 ss sukrinmelis
  • 100 g ekte smør
  • 3 ss skall av 1 sitron
  • 1 stk (boks) kokoskrem
  • vanilje etter smak
  • søtning etter smak

Tid

min


Antall porsjoner

14


annonse

Vinn over søtsuget!

Last ned vår guide "Vinn over søtsuget" helt gratis med tips og oppskrifter som vil hjelpe:

 


Oppskriften kommer fra Linn Spets


Slik gjør du

Riv sitronskall og bland alle ingrediensen unntatt smør i en bakebolle. Dette varmes i vannbad til det tykner, og du må røre konstant. Når curden har tyknet kan du (endelig) ta den av det kokende vannet og tilsette smøret litt etter litt mens du rører godt i mellom smørklumpene. Oppbevares i kjøleskapet.


Kokoskrem :
Dette er den enkleste delen, du trenger bare bruke ønsket mengde kokosmelk ( bare den harde delen ) tilsette søtning og vanilje og visp den sammen i noen sekunder.


Før servering blandes kokoskrem og lemuncurd sammen med en slikkepott som du brer ut på marengsbunn. Topp med friske bær og ett dryss av sukrinmelis .

Visste du at?

.... De ulike kokosmelksortene smaker litt forskjellig, og noen typer skiller seg ikke når de står i kjøleskap. Kokosmelken fra änglamark (Coop) smaker mindre kokos enn mange andre sorter. Boksene fra Santa Maria skiller seg fint, og fås også i en økologisk variant. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1615,3 kcal
Proteiner 18,9 proteiner
Fett 154,1 gram
Karbohydrater 21,6 gram
Kostfiber 33,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 115,38 kcal
Proteiner 1,35 proteiner
Fett 11,01 gram
Karbohydrater 1,54 gram
Kostfiber 2,38 gram

Relaterte oppskrifter

Bringebærkrem

5 min