Pavlova/Marengsbunn


Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 5 ss fibersirup clear
  • 4 ss sukrinmelis
  • 1 ts maizena
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 0.25 ts kvart teskje salt
  • steivadråper vanilje

Tid

90 min


Antall porsjoner

14



Oppskriften kommer fra Linn Spets


Slik gjør du

Forvarm ovnene til 200 grader.

Visp eggehvitene sammen med litt salt til skumboblene er små og tette. Tilsett deretter fibersirup litt og litt mens du visper godt i mellom.

Tilsett deretter stevia og  sukrinmelis. Visp godt mellom hver ingrediens.

Tilslutt har du i hvitvinseddik og maizena. Dette blander du forsiktig inn.

Ha så marengsen på et stekebrett dekket med bakepapir og form den slik du vil.

Skru ned ovnen til 120 grader og stek på nederste rille i 1,5-2 timer ( følg med).

Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt til både ovn og marengs er helt kald.

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 201,2 kcal
Proteiner 15,1 proteiner
Fett 0 gram
Karbohydrater 8,7 gram
Kostfiber 37,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 14,37 kcal
Proteiner 1,08 proteiner
Fett 0 gram
Karbohydrater 0,62 gram
Kostfiber 2,69 gram