pizza bunn av blomkål


Ingredienser

  • 1 stk Blomkål
  • 200 g Smaksrik ost (F. eks Cheddar)
  • 3 stk Egg
  • 1 ts Bakepulver
  • 2 stk Hvitløksfedd
  • Urtekrydder

Tid

40 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Denne pizzzabunnen er basert på blomkål. Den er UTROLIG god, så legg skepsisen tilside og lag:

 

Bland sammen alt med foodprocessor eller stavmikser. Start med  hvitløk, så blomkål og ost.

Ta i krydder og bakepulver til slutt. Hvitløk tar bort blomkålsmak. Du kan gjerne bruke hvitløkspulver og løkpulver i deigen også.

 

Blandes det til det er en jevn røre. Press den ut så tynt du klarer på et bakepapir.

Stekes ca 20 minutter på 200 grader. Etterstek med åpen dør i ca 10 min.  Nå har du en knallgod pizzabunn!

 

Tips! Med en smakssterk ost og hvitløk vil blomkålsmaken bli veldig svak, men hvis du vil ha den ENDA mer nøytral, kan du dampe den finrevede blomkålen i 2-4 ss vann, som du presser ut av blomkålen igjen når den er ferdig dampet.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1448 kcal
Proteiner 104 proteiner
Fett 107,5 gram
Karbohydrater 12,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 362 kcal
Proteiner 26 proteiner
Fett 26,88 gram
Karbohydrater 3,05 gram