Rå Paleodrøm


Ingredienser

  • 2 stk Bokser med kokosmelk
  • 200 g Smør
  • 50 g Mørk sjokolade, minst 70%
  • 2 stk Stevia dråper
  • 1 ss Kaffe
  • 2 ss Sukrin Gold
  • Bunnen:
  • 150 g Cocosa fett
  • 100 g Mandler
  • 50 g Cashew nøtter
  • 20 g Rå kakaonibs
  • 15 g Kokosmasse
  • 2 ss Cocosa sukker eller annen søtning
  • 1 ts Knust havsalt

Tid

60 min


Antall porsjoner

10


annonse

Vinn over søtsuget!

Last ned vår guide "Vinn over søtsuget" helt gratis med tips og oppskrifter som vil hjelpe:

 

Slik gjør du

Forarbeid: Sett 2 bokser kokosmelk i kjøleskapet slik at den skiller seg.

 

Smelt kokosfett forsiktig. Hvis kaken skal være rå, skal ingenting varmebehandles over 40 grader.

 

Først finhakker du mandler. Grovhakk deretter cashewnøtter. 

Bland alt det tørre: Mandler, Cashews, rå kakaonibs, kokosmasse, cocosasukker og salt. Rør så inn kokosfettet. 

Press massen ut i en kledd rundt form. Sett den i kjøleskapet til den er stiv. (Minst en halv time)

 

Lag kremen: 

 

Grav ut kokoskremen av boksene. Kast kokosvannet. Smelt smør på svak varme sammen med den mørke sjokoladen og 1 ss ferdig traktet kaffe.

Tilsett steviadråper og Sukrin Gold. Smak til.

 

Pisk kokoskremen myk med en kjøkkenmaskin, slik at den blir klumpefri. Bland så inn smørblandingen. Legg kremen på kaken og sett kaldt til kremen er fast. Kremen er litt myk, den blir ikke steinhard. Ønsker du en hardere krem kan du tilsette mer fett. 

 

Tips! Pynt kaken med mørk, grovrevet sjokolade

 

 

Visste du at?

.... Kremen er ganske lik desserten som heter "Sjokolade kokoskrem" men kremen på kaken er en festvariant fordi den inneholder sjokolade og ikke kakao. 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 5185,8 kcal
Proteiner 48,1 proteiner
Fett 514,6 gram
Karbohydrater 75,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 518,58 kcal
Proteiner 4,81 proteiner
Fett 51,46 gram
Karbohydrater 7,54 gram