Riskrem


Ingredienser

  • 1 stk Mascarpone ost
  • 2 dl Kremfløte
  • 3 dl Cottage Cheese
  • Vaniljekrem:
  • 1 dl Kremfløte
  • 1 stk Vaniljestang
  • 2 ss Tagatesse

Tid

20 min


Slik gjør du

Lag vaniljekrem: Skrap frøene ut av en vaniljestang. Kok vaniljestangen i fløte til fløten er tykk. Tilsett søtning etter smak. (F. eks Tagatesse eller stevia dråper hvis du synes det er nødvendig) 

 

Pisk sammen mascarpone og vaniljekrem til det er luftig. Pisk kremfløte i en egen bolle. Vend  cottage cheese inn i mascarponeostekremen. Rør så forsiktig kremblandingene sammen. Sett kaldt.

 

Tips! Denne smaker nydelig i seg selv, men kan også nytes sammen med en god bærsaus.

 

 

Visste du at?

Mascarponeost er en ost som smaker litt som kremfløte og er nydelig i iskrem, som kakefyll, eller som en god dessert i seg selv. (Se vår oppskrift på mascarponekrem også)

Du får den på velassorterte matbutikker som F. eks Meny, men den er også stadig mer vanlig på Kiwi, Rema 1000 mm.

Osten er kostbar i Norge, i Sverige og Danmark er den ca halv pris. God holdbarhet. 
mascarpone ost, lavkarbo riskrem, lavkarbo jul, ned i vekt med lavkarbo, sunnere julekos.jpg

Har du lyst til å prøve å lage din egen hjemmelagde mascarponeost? Oppskrift på det finner du Her 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift