Seikaker m/pepperrot og syltet blomkål


Ingredienser

  • 600 g seifilet
  • 1 stk egg
  • 1 dl seterrømme/ kokoskrem
  • 3 stk dill
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør til steking
  • Pepperrotsaus:
  • 2 dl seterrømme
  • 1 ts Salt
  • 3 ss revet pepperrot
  • 2 g salt
  • 4 g sukrin+/ Søtning
  • Sylta blomkål:
  • 1 stk blomkålhode
  • 1 dl tagatesse
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 3 stk dill
  • 1 stk saltdryss etter smak

Tid

40 min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra Foto: Tom Haga: http://www.godfisk.no/


Slik gjør du

Skjær fisken i mindre biter. Kjør den glatt i kjøkkenmaskinen i mindre biter sammen med salt.Tilsett egg og rømme og kjør sammen. Hakk dillen og bland den i. Form fiskefarsen til kaker. Stek fiskekakene i smør i en stekepanne i ca 4 minutter på hver side.

Server de nystekte fiskekakene med syltet blomkål og pepperrotsaus.

 

Lag Pepperrotsaus: Rør sammen rømme, pepperrot, salt og søtstoff.

 

Lag syltet blomkål:

 

Bryt blomkålen i små buketter.Kok opp vann med salt, søtning og eddik. Ha blomkål, kokes i 2 minutt. La blomkålen avkjøles i laken. Renn av og bland den med mer dill.

 

Tips! Seikaker smaker godt sammen med stekt løk

 

Visste du at?

.... I stedet for rømme kan du bruke kokoskrem. Dette lager du enkelt ved å sette en boks med kokosmelk i kjøleskapet en time eller to slik at kremen skiller seg fra kokosvannet (som blir liggende i bunnen) Grav ut kremen med skje, rør den til den blir uten klumper. Men pass på: Noen produsenter bruker tilsetningsstoffer i kokosmelken, slik at den ikke skal skille seg. Kokosmelk fra Helios og Santa Maria skiller seg fint. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2071,8 kcal
Proteiner 130,8 proteiner
Fett 136,6 gram
Karbohydrater 103,2 gram
Kostfiber 29,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 517,95 kcal
Proteiner 32,7 proteiner
Fett 34,15 gram
Karbohydrater 25,8 gram
Kostfiber 7,4 gram