Sjokolade kokoskrem


Ingredienser

  • 200 g Smør
  • 2 stk Bokser kokosmelk
  • 3 ts Kakao
  • 2 stk Dråper stevia m/vanilje
  • 2 ss Tagatesse

Tid

15 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Lag kokoskrem: Sett boksene med kokosmelk i kjøleskap i ca 1 time. Da skiller kremen seg fra vannet som ligger i bunnen.( Ikke alle sortene med kokosmelk skiller seg, men den fra Santa Maria gjør det helt sikkert.)Du skal kun bruke kremen, vannet kaster du eller bruker til andre ting. 

 

Smelt smør og rør i søtningsmiddel. Når alt er smeltet rører du inn kakaopulveret. Avkjøl.

Pisk opp kokokremen til den er luftig med en kjøkkenmaskin. Den blir luftig og fin, lik pisket kremfløte.  Bland så den avkjølte blandingen av sjokosmør med kokoskremen.

Sett kremen kaldt til den har blitt en fyldig og fast krem. 

 

Tips! Den smaker godt som glasur til sjokoladekake, men den smelter ganske raskt i romtemperatur, så server den gjerne ved siden av, eller tilsett gelatin (les hvor mye du trenger og følg bruksanvisningen på gelatinpakken) 

 

Visste du at?

.... Hvis du ikke tåler melkeprotein bruker du klaret smør/ ghee i stedet for smør. Smelt da ca 300 g smør for å være sikker på sitte igjen med rett over 200 g klaret smør. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3300 kcal
Proteiner 18,68 proteiner
Fett 332,8 gram
Karbohydrater 26,32 gram
Pr. porsjon
Kalorier 412,5 kcal
Proteiner 2,34 proteiner
Fett 41,6 gram
Karbohydrater 3,29 gram