Snickers


Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g usaltet smør
  • 2 ts vaniljepulver
  • 2 ss sukrin gold+ noen dråper stevia med toffe
  • I tillegg:
  • 125 g salte peanøtter
  • 150 g mørk sjokolade 70%

Tid

90 min


Antall porsjoner

20


Slik gjør du

Lag Fudge:

Bland fløte, smør, vaniljepulver og søtningsmiddel etter ønske.  Smak deg fram til hvor søt du ønsker den. Husk at søtsmaken avtar noe når fudgen står i kjøleskap/ blir kald. 

Du skal røre lite og la den koke lenge. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene er den klar. Jeg koker den til den nesten skiller seg, da får rett konsistens. Dette kan ta opp til 30 min, men følg med! Det varierer veldig etter gryte og komfyr. Ikke bruk lokk.

 

Kle så en form med bakepapir, eller bruk en silikonform.  Hell den lett avkjølte fudgen over i formen og la den avkjøle seg litt.  Dryss over ønsket mengde peanøtter, og trykk dem ned i fudgen. La massen stivne og avkjøles helt i frys eller kjøleskap.

 

Dypp i smeltet sjokolade. De er lettest å dyppe når de er frosne eller iskalde. Oppbevares i kjøleskap eller frysen. De tiner raskt, og i frysen bevarer du kvaliteten bedre. MEN, bitene får som regel ben å gå på, egn med å bli HEKTA!!



Tips! Sukrin gold er «brunt sukker» og gir en liten ekstra karamell smak. 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3177 kcal
Proteiner 45,9 proteiner
Fett 293,8 gram
Karbohydrater 77,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 158,85 kcal
Proteiner 2,3 proteiner
Fett 14,69 gram
Karbohydrater 3,89 gram