Søte Potatoskins


Ingredienser

  • 6 stk Søtpotet (medium størrelse)
  • 3 ss Olivenolje
  • 0.5 stk Purreløk
  • Valgfritt fyll

Tid

90 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Prikk søtpotetene med en gaffel. Legg et lag grovt salt i en liten langpanne og legg potetene på saltet. Bak potetene ved 200 grader til de er helt møre, ca 1 time (Avhengig av størrelse) 

 

La søtpotetene avkjøles helt. (Du kan godt bake dem dagen før du skal bruke dem) Del potetene på langs og bruk en skje til å grave ut potetmassen med. La det stå igjen en tykk kant. Potetfyllet sparer du på og bruker til søtpotetmos. 

 

Legg potetene på en bakepapirkledd rist med skinnsiden opp. Pensle skinnene med 2 ss kaldpresset rapsolje eller Ghee. Bak dem til de er blitt gyldne i fargen, ca 20-30 minutt. La skinnene avkjøles og del dem opp i passe serveringsstørrelse hvis de er for store. 

 

Snu skinnene og legg på ønsket fyll. Stek i 8-10 minutter.

 

Hvis du spiser ost er det godt med en blanding av mozarella, parmesan og cheddar ost. Purreløk og baconbiter gjør susen. 

Hvis du ikke spiser ost så kan du steke kjøttdeig å ha som fyll sammen med purreløk. Dette smaker nydelig sammen med chilimajones eller "Ostepop saus" som du finner link til under. 

 

Visste du at?

.... Du kan også bruke hvite søtpoteter i denne retten. De hvite søtpotetene er litt mindre søte og mer runde i smaken enn de røde. De er også litt fastere i konsistensen og mer lik vanlig potet, bare søtere. Sjekk din lokale innvandrerforretning for å få tak i hvite søtpoteter. 

 

Dette er ikke en oppskrift som passer for deg som spiser etter keogen diett.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1143,4 kcal
Proteiner 17,1 proteiner
Fett 33,5 gram
Karbohydrater 174,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 285,85 kcal
Proteiner 4,28 proteiner
Fett 8,38 gram
Karbohydrater 43,67 gram